Slee weer favoriet van jonge lezers

Opnieuw heeft Carry Slee de Prijs van de Jonge Jury gewonnen, dit keer met haar boek Pijnstillers. Vorig jaar kreeg ze deze prijs ook, toen voor Spijt!.

De verkiezing onder jongeren van 12 tot 16 jaar, die dit jaar voor de tweede keer werd gehouden, leverde 6381 ingevulde stemformulieren op. Dit zijn er bijna twee keer zoveel als bij de eerste keer. Op meer dan driehonderd scholen in het voortgezet onderwijs gaven docenten lessen over recent verschenen jeugdliteratuur en lazen leerlingen boeken voor de Jonge Jury.

De Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) heeft de prijs ingesteld om jongeren te stimuleren te blijven lezen en een eigen mening te vormen over boeken. Het winnende boek van Slee gaat over een 15-jarige jongen die de dood van zijn moeder verwerkt.

Tot de top vijf van de Jonge Jury drongen dit jaar verder door: Vrijen van Haye van der Heyden, Blind date van Theo Hoogstraten, Mes op de keel van Gonneke Huizing en Bloedgeld van Simone van der Vlugt. (ANP)