Overleg bij Hoogovens vastgelopen

De CAO-onderhandelingen bij Hoogovens zijn gisteravond vastgelopen. De bonden en de onderhandelaars van het staal- en aluminiumconcern zijn er op een groot aantal punten niet in geslaagd overeenstemming te bereiken. De bonden hebben de onderhandelingen opgeschort.

Volgens onderhandelaar J. Duynhoven van FNV Bondgenoten gaat de Hoogovens-delegatie met de raad van bestuur bespreken of er meer ruimte is. Intussen zal FNV Bondgenoten komende week overgaan tot het raadplegen van zijn leden.

De CAO bij Hoogovens geldt voor 11.500 werknemers. De looneis van tweemaal 2,25 procent, zoals FNV Bondgenoten die op tafel heeft gelegd, is nog nauwelijks aan de orde geweest. De bonden en Hoogovens bleken niet in staat afspraken te maken over het vertrek van oudere werknemers. Dat gold ook voor de werktijd van het kantoorpersoneel. Volgens Duynhoven heeft Hoogovens beloofd voor deze werknemers te komen tot een werkweek van 36 uur. In deze CAO-onderhandelingen bleek echter dat het bedrijf dat niet wil doorzetten. (ANP)