NAC-trainer Ronald Spelbos neemt ontslag

Ronald Spelbos is gisteren met onmiddellijke ingang opgestapt als trainer van eredivisieclub NAC. De 44-jarige oud-international volgde in oktober Herbert Neumann op, die tussentijds naar Vitesse vertrok. NAC belandde na de nederlaag van afgelopen woensdag tegen RKC op de laatste plaats. Zondag verloor NAC opnieuw, met 2-0 bij FC Utrecht.

Volgens NAC-voorzitter John Peek was de scheiding onvermijdelijk. ,,Spelbos heeft aangegeven volgend seizoen hier niet meer te willen werken. Wij hebben ons als bestuur daarop afgevraagd of hij nog wel de juiste man was om de ploeg voor degradatie te behoeden.''

Spelbos begon zijn trainersloopbaan in 1988 bij amateurclub DOVO. De 21-voudig international ging vervolgens naar FC Twente, waar hij als assistent-trainer werkte. Daarna werkte hij bij NAC, Vitesse en FC Utrecht. Spelbos werd twee jaar terug tijdens een training bij FC Utrecht getroffen door een hartinfarct. In oktober 1997 stapte hij in Utrecht ook op wegens de tegenvallende resultaten. (ANP)