Containers worden ingang

Het Museum voor Moderne Kunst in Arnhem krijgt nog dit jaar een grotere entree, die gebouwd is van containers. De vernieuwde ingang kost ongeveer een miljoen gulden. Het is de bedoeling dat de containers tien jaar blijven staan.

Dat staat in een ambtelijk advies aan het college van B en W in Arnhem. Volgens de ambtenaren en de museumdirectie is een nieuwe entree voor het landelijk bekende museum hard nodig. De oude ingang is verouderd en veel te klein. De Arnhemse raad beslist in april over het advies.

De entree van containerblokken hoeft niet langer dan tien jaar dienst te doen, omdat de gemeente Arnhem een plan heeft voor een cultureel kwartier in de stad. Hierin wordt het museum samen met onder andere de bibliotheek, het gemeentelijk archief en wat kleinere theaters ondergebracht langs de oevers van de Rijn ondergebracht. (ANP)