Akzo Nobel verkoopt onderdeel

Akzo Nobel is van plan de eigen automatiseringsdienst AIS te verkopen aan het ICT-bedrijf Origin. Daardoor krijgen per 1 juli alle 700 AIS-medewerkers in Europa, Noord-Amerika en Azië een nieuwe werkgever. Ondernemingsraad en vakbonden moeten nog instemmen met de overdracht. AIS (Akzo Nobel Information Services), met de hoofdvestiging in Eindhoven, wordt een geïntegreerd onderdeel van Origin. ,,Akzo Nobel onderkent het strategische belang van de informatietechnologie voor haar activiteiten'', zegt P.K. Brons, lid van de raad van bestuur van het chemie-, lakken- en farmaconcern. ,,Wij hebben gezocht naar een sterke partner die de schaalgrootte en hoogwaardige expertise kan bieden die vereist zijn om de prijs/kwaliteitsverhoudingvan onze IT-diensten aan onze business-units verder te verbeteren.''