Zege biedt Hattem geen uitkomst

Ondanks de eerste overwinning van het seizoen viel gisteren het doek voor de hockeyers van Hattem. Een dag na de 2-1 zege op het zieltogende Amsterdam verloor de ploeg van trainer Patty Mundt in Den Haag met 2-1 van HDM. Met de degradatie herhaalt de geschiedenis zich voor het `Volendam van het hockey', dat drie jaar geleden ook al na één seizoen weer afscheid moest nemen van de hoofdklasse.

Koploper Bloemendaal is zeker van deelname aan de play-offs, waarin de bovenste vier strijden om de landstitel. Zaterdag won de ploeg met 5-3 van HDM, gisteren werd Venlo met 7-1 opzij gezet. De ploeg uit Noord-Limburg heeft nog slechts een theoretische kans op klassebehoud. Pas wanneer HCKZ, de nummer tien van de ranglijst, de resterende drie duels verliest en Venlo drie keer wint, speelt de club ook volgend seizoen op het hoogste niveau.

Het tactische schaakspel tussen Den Bosch en HGC viel met 2-0 uit in het voordeel van de thuisploeg. Beide doelpunten kwamen op naam van topscorer Piet-Hein Geeris. De zege betekende de tweede binnen twee dagen voor de landskampioen, want een dag eerder was Den Bosch met 3-1 te sterk voor middenmoter Kampong.

Door de dubbele overwinning klom de ploeg van coach Toon Siepman naar de derde plaats op de ranglijst. HGC is nog allerminst zeker van een plaats in de play-offs. Drie speelronden voor het einde van de reguliere competitie deelt de ploeg uit Wassenaar de vierde plaats met HDM.

In de vrouwencompetitie leed titelverdediger Den Bosch de tweede nederlaag van het seizoen. Laren was op eigen veld met 2-1 te sterk. Door de zege zag de ploeg uit 't Gooi de kloof met nummer vijf HGC groeien tot zes punten.