Twee overwinningen voor Indiana Pacers

De Indiana Pacers hebben hun zestiende en zeventiende overwinning behaald. Zaterdagavond versloeg de ploeg van Rik Smits in Florida de Miami Heat met 94-89, de avond ervoor werden de Chicago Bulls in Indianapolis met 96-87 verslagen. Door de zeges verkleinden de Indiana Pacers de achterstand in de Eastern Conference op de Miami Heat tot één overwinning.

In Miami draaide het duel om Alonzo Mourning. De heetgebakerde center van de Heat verloor halverwege de tweede periode zijn zelfbeheersing en liep tegen twee technische fouten op. Dat betekende automatisch rood.

De Pacers leidden op dat moment met 31-27. Na het vertrek van Mourning liepen de Indiana Pacers uit naar 73-61 aan het einde van het derde kwart.

Smits stond negentien minuten in het veld. Hij scoorde tien punten, alle in het derde kwart, plukte zeven rebounds en blokte twee schoten. Topscorers bij de Pacers werden Chris Mullin en Antonio Davis met 17 punten. Voor de Heat maakte Tim Hardaway 28 punten.

Tegen de Bulls draaide de 32-jarige Smits 33 minuten mee. Hij kwam tot zeventien punten, waarvan negen uit vrije worpen, en acht rebounds.

Reggie Miller van de Pacers werd topscorer met 31 punten, een seizoenrecord. Hij mikte vijf driepunters raak. In de uitverkochte Market Square Arena (16.570) pakten de Pacers de winst in het vierde kwart (29-18).

(ANP/Reuters)