Togo wel of niet naar stembus

In Togo zijn gisteren parlementsverkiezingen gehouden die zijn geboycot door de oppositie. De regering liet zich gisteren na sluiting van de stembureaus zeer tevreden uit over de opkomst; de oppositie van haar kant constateerde tevreden dat haar oproep om niet te gaan stemmen, juist in brede kring was opgevolgd. De oppositie had tot de boycot opgeroepen omdat haar klachten over de presidentsverkiezingen van vorig jaar, die werden gewonnen door de al sinds 1967 regerende Gnassingbé Eyadéma maar die volgens de oppositie waren vervalst, niet hadden geleid tot annulering van die stembusslag. Hoe hoog de opkomst bij de verkiezingen van gisteren is geweest, is overigens niet meegedeeld. Ooggetuigen hebben gemeld dat de belangstelling van de kiezers aan de kleine kant was. (Reuters)