Seriese springt even in

Voormalig Europees en wereldkampioene Anqelique Seriese stopte twee jaar geleden met judoën. Maar afgelopen zaterdag kwam de sterke Brabantse onverwachts weer in actie tijdens de finale van de eerste Nederlandse kampioenschappen voor gemengde clubteams. De 30-jarige Seriese won voor Rotterdam Olympic Judo haar vier partijen met ippon. Haar ploeg behaalde in Nieuwegein achter judovereniging Essink en Pauel Sport de bronzen medaille.

,,Rentree? Je moet niet overdrijven'', reageert Seriese. ,,Ik ben gewoon even ingesprongen. Ze misten een zwaargewichtje. We hadden afgesproken dat als Francoise Harteveld en Cindy Sneevliet niet konden meedoen er een beroep op mij mocht worden gedaan. Nou, die twee meisjes zaten in het buitenland. Dus toen was ik aan de beurt. Dat vond ik helemaal niet erg, hoor. Het was heel leuk om weer een keer mee te doen.''

Dus een echte terugkeer zit er niet in?

Seriese: ,,Ik zou wel willen, graag zelfs, maar het kan niet meer. Als ik echt aan een rentree zou denken dan is dat op internationaal niveau. En helaas kan mijn lichaam het niet meer aan om elke dag te trainen. Maar ik sluit het niet uit dat ik nog eens een keer zal inspringen voor Rotterdam Olympic. Om nationaal mee te doen, heb ik nog zat niveau. Het is op die manier ook best nog verantwoord voor mijn lichaam.''

Het waren de eerste gemengde kampioenschappen. Was het een succes?

,,Een goed initiatief. Wat mij betreft heeft het toekomst. Ik vond het ook gezellig. Deze wedstrijd is vooral bedoeld voor judoka's net onder de top. Ik vond alleen de verdeling niet erg gelukkig. Elke ploeg had zes mannen en drie vrouwen. Dat moet anders. Een verhouding vijf mannen en vier vrouwen bijvoorbeeld.''

Vier partijen, vier overwinningen, dat is niet slecht.

,,Ik kan het nog wel een beetje, hoor.''