Selectie: Radio

Het historisch orgel in Nederland. Over de orgelbouwers Lohman en Van Dam die de nieuwe romantische orgelklank introduceerden. Radio 4, 19.30-20.00u.

Opium. Gesprek met regisseur Jos Stelling over zijn nieuwste film No trains, no plains. Verder praat muziekjournalist Hans van den Boom over de Matthäus Passion en Hans Eijkelboom over zijn tentoonstelling in het Museum voor moderne kunst in Arnhem. Radio 1, 20.02-22.00u.

Debat op 5. Over de gecompliceerde Koerdische kwestie, de toekomst van Turkije en het verzet uit de moslim-fundamentalistische hoek. Morgen, Radio 5, 12.02-13.00u.

Kleur bekennen. Gesprek met de enkele weken geleden 75 jaar oud geworden fotograaf Paul Huf die een ernstige ziekte overwon en nog lang niet van plan is met werken te stoppen. Morgen, Radio 5, 16.02-17.00u.