Reeks branden lijkt aangestoken

Een reeks branden die in de nacht van zaterdag op zondag woedden in Schiedam en Rotterdam zijn volgens de Rotterdamse politie vermoedelijk aangestoken.

Alle branden zijn op dezelfde wijze ontstaan.

Vijf slooppanden en een opslagplaats voor specerijen brandden volledig af, een garagebedrijf had grote schade.

Aan de Overschieseweg in Rotterdam woedde er een grote brand in een opslagplaats voor alluminium en kunststoffen. Een naastgelegen partycentrum moest worden ontruimd. Ook werden er in de Rotterdamse wijk Hillegersberg vier auto's in brand gestoken. Er raakte niemand gewond.

Volgens een woordvoerder van de Rotterdamse brandweer liggen de locaties waar de branden uitbraken op loopbare afstand van elkaar. Bovendien zijn de branden kort na elkaar, tussen twaalf en vier uur 's nachts, ontstaan.

De vlammen van in brand gestoken pallets buiten de gebouwen sloeg over op de panden. Inmiddels zijn alle branden geblust. Er gebeurden geen persoonlijke ongelukken. De technische recherche is begonnen met een onderzoek.

Wegens de sterke rookontwikkeling adviseerde de politie omwonenden in de loop van de ochtend ramen en deuren te sluiten.

De schade bij de grootste brand, de specerijenopslag in de Schiedamse Fokkerstraat, wordt op vier miljoen gulden geschat.

Ook in Schiedam waren nog een aantal kleinere brandjes. Op een terrein aan de Algerastraat stonden pallets en afval in brand en op Plein Eendracht ging een container in vlammen op.

De brandweer, afkomstig uit Rotterdam, Schiedam en Vlaardingen, was met groot materieel ter plaatse en besloot de slooppanden gecontroleerd uit te laten branden.

Zondagochtend kort voor negen uur waren de branden onder controle.