Propaganda-sites

,,Het smerige Servische spelletje in Kosovo'', staat te lezen op de site van het Kosovo Crisis Center, naast een foto van de bloedbesmeurde markt van Mitrovica na een bomaanslag op 13 maart. Deze militante site (www.alb-net.com) biedt een foto van Hitler naast Miloševic en een betoog van het geschiedkundig instituut van Priština over de Servische slachtpartijen die al vroeg in de 19de eeuw een aanvang namen.

Noodkreten van Albanezen in Kosovo op Internet nemen in aantal af. De site van het dagblad Koha Ditore is uit de lucht, evenals Arta, de Engelstalige nieuwsdienst van deze krant.

Het Kosovo Crisis Center en het Kosovo Daily Report (www.kosova.com) belichten de oorlog vanuit Albanees perspectief in het Engels. Inzicht in het standpunt van de tegenstander biedt de officiële terrorisme-site van de Joegoslavische overheid (www.gov.yu/terrorism/index.html). Op hun beurt beschuldigen de Joegoslaven de Albanezen van `genocide', `expulsion' en massaslachtingen.

Het propagandamateriaal van beide partijen onderstreept beter dan de nuchtere frontberichten de uitzichtloosheid van dit conflict

Dit is een fragment uit `De Draad', de dagelijkse column van Tom Rooduijn op de website van NRC Handelsblad www.nrc.nl