Ook Rusland verlaagt olieproductie

De Russische regering heeft vanochtend bekendgemaakt een bijdrage van 100.000 vaten per dag te leveren in de productievermindering die door de grootste olieproducenten is overeengekomen. Morgen komen de ministers van de Organisatie van olie-exporterende landen (Opec) in Wenen bijeen om het akkoord dat Saoedi-Arabië, Venezuela, Iran, Algerije en Mexico op 12 maart in Wassenaar sloten, formeel goed te keuren. Volgens dat akkoord zou de wereldproductie met ruim 2 miljoen vaten per dag omlaaggaan. Sindsdien zijn de prijzen met bijna 2 dollar per vat gestegen, tot 13,30 dollar per vat voor de toonaangevende Noorzee-olie Brent blend. Volgens analisten kan de prijs zich tegen het einde van dit jaar verder herstellen tot zo'n 16 dollar per vat als de Opec-landen zich aan het akkoord houden.

(Redactie Economie)