Michael Mols voor vier jaar naar Glasgow Rangers

Aan het steekspel rond Michael Mols is een einde gekomen. De 28-jarige spits van FC Utrecht maakte vanmiddag bekend dat hij een vierjarig contract heeft getekend bij Glasgow Rangers. Zijn contract gaat volgend seizoen in.

De Schotse voetbalclub van trainer Dick Advocaat zou ongeveer 13,5 miljoen gulden hebben betaald voor de komst van de topscorer van FC Utrecht met dertien treffers. ,,Mijn keuze is bepaald door de wetenschap dat ik bij Glasgow Rangers in de Champions League kan spelen'', vertelde Mols. ,,Bovendien wil ik niet uit beeld raken bij het Nederlands elftal. Een leuke bijkomstigheid is dat ik bij de Rangers een Nederlandse trainer tref en twee Nederlandse spelers.''

Mols was liever in Nederland gebleven. ,,Maar bij Ajax lagen de financiële prioriteiten bij spelers op andere posities'', zei Rob Jansen, zaakwaarnemer van Mols. ,,PSV viel af, omdat het volgend seizoen met Eric Gerets een ander spelsysteem gaat hanteren en Feyenoord meldde zich pas toen we al op het vliegveld stonden.''