Lucescu stapt op na afgang Inter Milaan

De malaise bij Inter Milaan is groot. Na de uitschakeling in de Champions League verloor de ploeg gisteren in de Italiaanse voetbalcompetitie met 4-0 bij degradatiekandidaat Sampdoria en diende trainer Mircea Lucescu meteen na afloop zijn ontslag in. De Roemeen volgde in december de weggestuurde Gigi Simoni op. Inter heeft al tien wedstrijden niet meer gewonnen. In de Serie A is de club naar de negende plaats gezakt. Voormalig Juventus-trainer Lippi wordt genoemd als de nieuwe trainer.

Ronaldo was niet bij de afgang tegen Sampdoria aanwezig. Hij had toestemming gekregen om in Brazilië wat uit te rusten. Daar hoorde de aanvaller dat de lezers van een sportblad hem tot de een na slechtste voetballer van het afgelopen jaar hebben uitgeroepen. Alleen Corinthians-speler Mirandinha kreeg een lagere waardering. De lezers stelden Ronaldo verantwoordelijk voor het verlies in de WK-finale.

Aan kop van de Serie A behield Lazio Roma na een 2-0 overwinning op Venezia vijf punten voorsprong op Fiorentina, dat moeizaam van Piacenza won (2-1). Het beslissende doelpunt werd in de laatste minuut door Esposito gemaakt. Parma raakte zijn tweede plaats kwijt door gisteravond met 2-1 van Udinese – met de Nederlander Harold Wapenaar in het doel – te verliezen en zo op liefst acht punten achterstand te komen. Ook nummer drie AC Milan raakte verder achterop. Tegen Bari kwamen de Rosso Neri in eigen stadion niet verder dan 2-2. Het verschil met Lazio bedraagt zeven punten.

In Spanje maakte Barcelona geen fout. Bij Real Sociedad werd het 2-0. Beide doelpunten werden door Philip Cocu gemaakt, de eerste met een prachtig afstandschot. Het was zes jaar geleden dat Barça voor het laatst bij Sociedad had gewonnen. Er stonden gisteravond liefst zes Nederlanders in de basisopstelling. Naast Cocu waren dat Hesp, Frank de Boer, Kluivert, Reiziger en Zenden. Ronald de Boer was evenals Luis Enrique geblesseerd. Door het gelijkspel van Valencia tegen Real Zaragoza groeide de voorsprong van Barcelona. Celta de Vigo volgt op vijf punten en zowel Deportiva la Coruña als Valencia op zes. Real Madrid, dat met 2-0 van Extramadura won, klom naar de vijfde plaats en staat op zeven punten.

De vier bovenste ploegen in Engeland wonnen afgelopen weekeinde hun duels. Koploper Manchester United versloeg gistermiddag Everton met 3-1. De voorsprong op nummer twee Arsenal bleef daardoor vier punten. De titelhouder versloeg Coventry City met 2-0. Het tweede doelpunt kwam van de voet van Marc Overmars na een lepe pass van invaller Kanu. Bij Coventry ontbrak de geblesseerde ex-Feyenoorder Boateng. Chelsea, derde, won afgetekend bij Aston Villa (0-3). De Noor Flo scoorde twee keer. Nummer vier Leeds United maakte indruk met een 4-1 zege op Derby County. Zowel Hasselbaink als Korsten scoorde.

Tottenham Hotspur pakte de eerste prijs sinds 1991. De Londense club won gisteren op Wembley de finale van de League Cup met 1-0 van Leicester City. In blessuretijd maakte de Deen Nielsen het winnende doelpunt. De Spurs speelden toen al lang met tien man omdat verdediger Edinburgh in de 63ste minuut uit het veld werd gestuurd.