Krajicek verslaat Siemerink ook in Key Biscayne

Richard Krajicek is de enig overgebleven Nederlander in het enkelspel van het tennistoernooi in Key Biscayne. Krajicek won gisteren in twee sets van landgenoot Jan Siemerink, 6-3 en 6-2.

Paul Haarhuis en Miriam Oremans grossierden in afzwaaiers. Haarhuis sloeg er 31 tegen de als elfde geplaatste Slowaak Kucera, 0-6 en 2-6. Oremans joeg er tegen Farina veertig buiten de baan, 0-6 en 3-6.

De twee verlieten het vijfde grandslamtoernooi in goed gezelschap. Van Boris Becker bijvoorbeeld die in zijn laatste optreden in de Verenigde Staten door Marat Safin van het hardcourt werd geveegd, 5-7 0-6. Safin was vijf toen Becker zijn eerste Wimbledontitel won.

,,Mijn geest wil niet meer'', zei Becker na zijn nederlaag. ,,Ik doe al vijftien jaar dezelfde dingen. Tennis is mijn passie. Maar ik kan het niet meer opbrengen zes tot acht uur per dag op de baan te staan, 45 weken in een jaar.'' Becker neemt in de zomer afscheid. In Stuttgart op gravel. Maar daarvoor gaat hij nog één keer naar Wimbledon, zijn voortuin.

Safin is in de vierde ronde de volgende tegenstander van Krajicek. Na zijn overwinning op Becker schakelde de Rus ook de Australiër Philippoussis uit, door twee tiebreaks te winnen. Krajicek was een klasse beter dan Siemerink, die in de eerste set met 6-3 verloor, in de tweede tot 2-2 kon bijblijven, maar daarna vier games op rij verloor. Het was de tweede achtereenvolgende zege van Krajicek op een landgenoot. In de tweede ronde had hij Schalken naar huis gestuurd.

Agassi keerde terug naar Las Vegas. De als negende ingeschaalde Amerikaan verloor van Hrbaty, de nummer 40 van de wereld, 6-1, 3-6 en 2-6. Agassi kwam ritme tekort. Hij speelde zijn eerste duel na drie weken rust door een hamstringblessure. ,,Ik ben niet op het niveau waar ik zou willen zijn'', bekende Agassi. Hij verloor een stapel punten voor de wereldranglijst. Vorig jaar stond hij in de finale tegen titelverdediger Marcelo Rios. Agassi zwoer in Key Biscayne nooit meer uit te komen voor de Amerikaanse Davis Cupploeg. Hij is woedend over het ontslag van ploegarts George Fareed. Agassi had zich al afgemeld voor de uitwedstrijd in de eerste ronde tegen Groot-Brittannië.

De Chileen Rios opende zijn toernooi met een rustige 7-6 en 6-3 op Scott Draper. Moya, de nummer één van de wereld, drong door tot de laatste zestien via overwinningen op de Italiaan Sanguinetti (6-3, 4-6 en 6-1) en de Australiër Stoltenberg (6-7, 6-1 en 7-5). Sampras begon voortvarend tegen zijn oude vriend Courier, 6-3 en 7-6.

Bij de vrouwen behaalde Serena Williams haar twaalfde opeenvolgende zege. Ze versloeg de Australische Molik in twee sets, 6-2 en 6-3. Haar oudere zus Venus opende haar titelverdediging tegen Snyder, 6-3 en 6-4. Aranxta Sanchez-Vicario verloor verrassend van de Luxemburgse Kremer, 6-1, 4-6 en 1-6. (ANP/Reuters)