Kohl & zn gaan in zaken

De voormalige bondskanselier Helmut Kohl en zijn oudste zoon Walter gaan samen in zaken. Kohl heeft met zijn zoon een adviesbureau opgericht `Politik- und Strategieberatung GmbH'. De oud-kanselier en Walter Kohl willen ondernemingen, particuliere personen en wetenschappelijke organisaties advies verlenen bij het oplossen van strategische kwesties.

Het kantoor is gevestigd in Ludwigshafen, Marbacher Strasse 11. Dat is het huisadres van Helmut Kohl, die na 16 jaar kanselierschap CDU-parlementariër is in de Bondsdag. De firma bezit nog geen telefoonaansluiting. Vrienden vermoeden dat de oud-kanselier met de oprichting van het bureau zijn zoon een handje wil helpen om contacten met het Duitse bedrijfsleven te leggen.

Walter Kohl heeft in Wenen en in de Verenigde Staten economie gestudeerd. Daarna werkte hij verschillende jaren bij een grote Amerikaanse bank. Het grondkapitaal van het adviesbureau bedraagt 30.000 euro.

Begin deze maand kreeg Helmut Kohl een adviesfunctie bij de Zwitserse bank Credit Suisse in Zürich. Kohl heeft zijn nevenactiviteit als parlementariër plichtsgetrouw gemeld bij het Bondsdagpresidium in Bonn.