Gewelddadige overval Nijmegen

Drie gewapende mannen hebben gisterochtend een Turks café aan de Willemsweg in Nijmegen overvallen en de ruim vijfentwintig bezoekers beroofd van hun sieraden en kostbaarheden. Er vielen drie licht-gewonden.

De overval vond plaats rond zes uur in de ochtend, op het moment dat er in café Samsun nog een besloten feest aan de gang was. De drie mannen drongen het koffiehuis met vuistvuurwapens binnen, en dwongen met `grof geweld' de bezoekers op de grond te gaan liggen. Uit de verklaringen die de politie tot nu toe heeft opgenomen van de getuigen-slachtoffers, is opgemaakt dat er door de drie veel werd geschreeuwd, en dat verschillende mensen tevens geslagen en geschopt zijn. Twee bezoekers kregen klappen tegen het hoofd, een ander raakte gewond toen één van de mannen met opzet op zijn hand ging staan.

Op het moment dat alle bezoekers op de grond lagen, moesten ze hun horloges, portemonnees, sieraden en andere kostbaarheden afgeven. De drie gingen er vervolgens op nog onbekende wijze vandoor. ,,Voor er iemand op durfde te staan, waren ze al gevlogen. Men was zeer geïmponeerd door het gewelddadige karakter van de overval'', aldus een woordvoerder van de Nijmeegse politie. De overval duurde tussen de twintig en dertig minuten. Nadat de overvallers verdwenen waren, werd de politie gewaarschuwd. Die is zondag en maandag bezig geweest met het verhoren van de slachtoffers.

De politie spreekt van een ,,opmerkelijke overval''. ,,Niet alleen wordt er niet zo vaak een café overvallen, zes uur in de ochtend is ook een zeer ongebruikelijk tijdstip.''