Berlusconi, Al-Waleed investeren in Kirch

De Italiaanse mediamagnaat Silvio Berlusconi en de Saudische miljardair Al-Waleed gaan fors investeren in Kirch Media, het bedrijf van de Duitse mediakoning Leo Kirch. Beiden nemen een belang van 3,19 procent, heeft Kirch bekendgemaakt. Met de transactie is in totaal ongeveer 750 miljoen mark (845 miljoen gulden) gemoeid. Tegelijkertijd storten Mediaset, een bedrijf dat onderdeel uitmaakt van Berlusconi's Fininvestgroep, en Kirch zich in een nieuw media-avontuur.

Hiervoor hebben zij een nieuwe holding (Eureka) opgericht die een Europese commerciële zender moet gaan opzetten. De drie Italiaanse zenders van Berlusconi, Kirchs SAT.1 in Duitsland en een gezamenlijk bedreven Spaanse zender hebben nu een bereik van ongeveer 200 miljoen kijkers. (DPA, AFP)