Zege Ekimov in Portugal na massale valpartij

Vjatsjeslav Ekimov heeft gisteren de derde etappe van de GP Internacional in Portugal gewonnen. De 33-jarige Russische wielerprof versloeg na een rit over 183 kilometer van Tomar naar Lourinha de Amerikaan Fred Rodriguez en de Litouwer Saulius Sarkauskas in de eindsprint. De etappe werd in de slotfase ontsierd door een massale valpartij. De Spanjaard Guillamon eraan werd met spoed in het ziekenhuis opgenomen. Zijn landgenoot Jimenez en de Duitser Heppner moesten zich ook onder medische behandeling stellen. Het incident gebeurde op tweehonderd meter van de eindstreep. Een renner uit de Tsjechische ploeg ging onderuit en sleurde in zijn val tientallen collega's mee. De ravage was enorm. Tal van coureurs moesten lopend naar de finish met de resten van hun fiets onder de arm. (SID)