Vakantie in eigen land favoriet

Frankrijk, Spanje, Oostenrijk, Duitsland en België. Al jaren kiest de Nederlander vooral deze landen uit voor een vakantie in het buitenland. Ook vorig jaar behoorden weer vormden deze landen de top 5. Cijfers van onderzoeksbureau NIPO laten zien dat gemiddeld zeven op de tien Nederlanders minstens vier dagen per jaar met vakantie gaan. Dat gemiddelde geldt al sinds 1990. De afgelopen jaren gaan we wel vaker per jaar. Vorig jaar was dat gemiddeld 1,64 keer.

Vakantie in eigen land blijft toch favoriet: vorig jaar werden van de 13,6 miljoen vakanties er 4,9 miljoen in het binnenland doorgebracht. Frankrijk staat van de `buitenlanden' onbedreigd nummer 1 met 20 procent van alle buiten Nederland gevierde vakanties. Spanje volgt met 12, Duitsland met 10 en Oostenrijk en België delen de vierde plaats met elk 7 procent. (ANP)