Selectie: Radio

Griekse muziek. Eerste aflevering van een achtdelige serie over de geschiedenis van de Griekse muziek. Deze uitzending begint met de dimotiká, muziek die onder andere wordt gespeeld bij bruiloften, doopfeesten en begrafenissen. Tevens vertelt muzikant Takis Sideris over de Griekse muziekinstrumenten. Radio 5, 15.02-15.30u.

Spektakel. Over de ontwikkeling van vrouwen in het theater met fragmenten uit oude toneelstukken van Jo van Ammers-Küller, Jo Simons-Mees en Ina Boudier-Bakker. Moeten vrouwen in het theater nog steeds vechten voor een eigen positie? Het radioverhaal gaat over alle aspecten van hoeden: over de fabricage, over de draagsters, maaksters en restauratrices. Radio 5, 17.02-18.00u.

4 FM. Opnamen van de groep Jungle Funk tijdens het North Sea Jazz Festival in 1998. Radio 4, 23.00-24.00u.

Volgspot-live. Nederlandstalige muziek van Mike Boddé, Fay Lovski, Skik en Lotz of Music. Radio 2, 22.02-24.00u.

Easy listening. Met vandaag een nieuwe versie van My Way van Frank Sinatra met de toegevoegde stem van Paul Anka. Verder een eerbetoon aan de in 1982 op haar 37ste overleden Braziliaanse zangeres Elis Regina en nummers van Oscar Peterson, Quincy Jones, Thijs van Leer, Liesbeth List en Robert Long. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.