Selectie: Radio

Vroege vogels. Officiële opening voor het publiek van het bosgebied rondom de ruïne van het klooster van de heilige Barbara langs de oever van de Maas in Limburg. Ivo de Wijs, Margreet Reijntjes en Midas Dekkers ontvangen in de watermolen De IJsvogel in Arcen gasten die praten over Het Limburgs Landschap. Radio 1, 8.08-10.00u.

OVT. Onder anderen een gesprek met auteur Willem Voorthuyzen over zijn boek Het zilveren Zeist waarin hij de geschiedenis van de Zeister bestekindustrie tussen 1900 en 1980 behandelt. In het tweede uur een documentaire over de afschaffing van het `homoartikel 248bis' in 1971. Vanaf de invoering in 1911 werden duizenden homoseksuelen op grond van dit artikel opgepakt. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Discussie over de zin van het sturen van waarnemers naar verkiezingen. Jacobine Ritsema keerde geschokt terug van haar missie in Nigeria en Hans Voorbach tempert haar idealisme. Verder leest de Zuid-Afrikaanse schrijfster Antjie Krog uit haar nieuwe dichtbundel Om te kan asemhaal. Ook blijkt poepen taboe voor cultuuronderzoekers. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Rechtstreeks gesprek met Lousewies van der Laan – lijsttrekker bij de Europese Verkiezingen voor D66 – over de crisis in Europa en de slagkracht van het Europees Parlement. Radio 1, 13.30-14.00u.

Boven het dal. Gesprek met de 75-jarige arts en sinds 1993 president van de Vrije Republiek der Zuid-Molukken Frans Tutuhatunewa. Maandag, Radio 5, 16.02-16.45u.