Greiner Van Goor bouwen nieuw theater in Almere

Burgemeester en wethouders van Almere hebben voor de bouw van het Theater in het nieuwe centrum van Almere gekozen voor het gezamenlijke ontwerp van het Nederlandse architectenbureau Onno Greiner Martien van Goor en de Japanse architecte Kazuyo Sejima. Het gebouw dat in het uitgaansgebied aan het Weerwater komt te staan, biedt ook ruimte aan de Stichting voor Culturele en Kunstzinnige Vorming en moet in 2002 in gebruik worden genomen.

De gemeente Almere had afgelopen zomer aan vijf architectenbureaus (Wiel Arets, Onno Greiner Martien Van Goor met Kazuyo Sejima, Daniël Libeskind, Neutelings Riedijk en MVRDV) gevraagd een ontwerp voor het theater te maken. B & W van Almere kozen voor het ontwerp van Greiner, Van Goor en Sejima na advies van de werkgroep Theater, de bouwonderneming MAB/Blauwhoed en het Qualityteam dat de vernieuwing van Almere naar een ontwerp van Rem Koolhaas' Office for Metropolitan Architecture begeleidt. Dit ontwerp voldoet volgens B & W het best aan de gestelde eisen.