Europarlement

Het is gerechtvaardigd dat het Europese Parlement druk heeft gezet op de Europese Commissie om het daarbij tot aftreden te dwingen mocht blijken dat er sprake is geweest van corruptie en nepotisme. Het is echter hypocriet van de Europarlementariërs om tot een grote schoonmaak in de Commissie te willen komen, terwijl zij zelf al menigmaal onder vuur hebben gelegen voor soortgelijke activiteiten. Het Europarlement zou daarom nu de moed moeten tonen en ook in de eigen gelederen een grote schoonmaak moeten houden, juist op dit moment.

Ik denk dat zij daarmee veel respect zouden afdwingen en dat dat het aanzien van de Europese Unie goed zou doen. Laat het Europarlement eerst de balk uit haar eigen ogen verwijderen voordat zij de splinter in de ogen van de Europese Commissie zien.

    • New York
    • Wim Oosterveld