CANADESE CHOCOLADEREPEN

In Canada worden thuis veel koekjes, taarten en ander gebak gebakken. Misschien bakken de huidige generatie moeders minder dan de vorige, maar in vergelijking met Nederland wordt er nog zeer veel zelf gedaan. Nederland heeft het voordeel dat er zo veel uitstekende banketbakkers zijn, iets dat in Canada veel minder het geval is. Het gebak daar is zoeter en minder fijn. Mijn moeder had altijd versgebakken muffins, koekjes of taart in huis; als ze eens een keertje wat uit een winkel meenam, bleef dat in de trommel zitten. Wij haalden onze neuzen op voor store bought traktaties. Dit recept kreeg ik van mijn moeder. Doe voor de korstlaag de bloem in een kom en schep er de suiker en wat zout door. Voeg de boter toe en meng alles eerst goed met een vork en dan met uw vingertoppen. Voeg de gedroogde kokos toe en meng alles weer goed met uw vingertoppen tot een zacht deeg. Vet een vierkante vorm van 26 centimeter doorsnee royaal in met olie en druk er het deeg tegen de bodem. Zet de vorm met de kostlaag circa 10 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven, of tot de korstlaag goudbruin is. Neem de korst uit de oven en zet even weg. Doe voor de vulling de roomkaas in een keukenmachine en draai tot de kaas zacht en romig is. Doe de kaas anders in een grote kom en klop met een elektrische handmixer. Laat de chocolade in een paar minuten smelten in een afgedekte schaal in de magnetron op 100 procent (650 watt), of in de bovenste pan van een au bain-mariecombinatie. Giet de gesmolten chocolade bij draaiende motor bij de roomkaas in de keukenmachine of voeg al kloppend aan de roomkaas in de kom toe. Doe er een voor een de eieren in en klop goed na elke toevoeging. Voeg suiker, bloem en wat zout toe en klop weer goed. Voeg slagroom, vanille-essence en kaneel toe en klop tot alles goed gemengd is. Schep dit mengsel over de iets afgekoelde korst in de vorm en zet die 25 tot 30 min. in de oven, of tot de vulling gestold is. Neem de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Dek de taart af en zet hem dan ten minste 4 uur in de koelkast. Snijd in kleine repen.