VLSI vindt bod Philips `onvoldoende'

De Amerikaanse chipproducent VLSI heeft gisteren het overnamebod van het Nederlandse elektronicaconcern Philips van 1,5 miljard gulden afgewezen. De bestuurders van VLSI vinden het bod van 17 dollar per aandeel ,,onvoldoende''. Het bestuur adviseert aandeelhouders daarom niet in te gaan op het bod.

VLSI gaat op zoek naar ,,strategische alternatieven''. Er zijn al verkennende besprekingen gevoerd met andere partijen die naar verwachting leiden tot onderhandelingen, zo heeft de directie meegedeeld. VLSI sluit niet uit dat er ook opnieuw met Philips onderhandeld zal worden.

Philips bracht op 26 februari een bod uit dat vervolgens door VLSI als `vijandig' werd bestempeld. ,,We hopen nog steeds op een goede afloop'', zegt een woordvoerder van Philips.

Philips heeft vorige week al bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC een procedure in werking gesteld waarmee Philips kan proberen het zittende bestuur van VLSI te ontslaan.