Tijdelijk werk

De Nederlandse exponent van tijdelijk werk vertrekt bij het uitzendbureau. Hans Stellingsma moet op zoek naar zijn vierde functie in vijf jaar. Gisteren ontbrak de voormalige medewerker van softwarebedrijf Microsoft (tot 1994), PTT Telecom (1996) en automatiseerder Origin (1997) plotseling bij de presentatie van de jaarcijfers van Content.

Bestuursvoorzitter Stellingsma blijkt, na een dienstverband van tien maanden, zich niet meer te kunnen vinden in de strategie. Het bedrijf zelf noemde gisteren ,,de wijze waarop het beleid werd uitgevoerd'' als oorzaak van Stellingsma's vertrek.

Wie de laatste dagen de krant heeft gelezen weet de ware reden: de vertegenwoordiger van de particuliere belegger, de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), noemde Content eergisteren als een van de bedrijven waar dringend iets moet gebeuren om de beurskoers weer eens omhoog te krijgen.

Die mededeling was aan oprichter, commissaris en grootaandeelhouder Sylvia Tóth welbesteed. Weliswaar heeft zij haar belang van 50 procent grotendeels van de hand gedaan, voor 70 gulden per aandeel, maar Tóth bezit nog altijd bijna 20 procent.

Sinds haar verkoop in 1996 is de koers gehalveerd.

Het was te kort dag om, zoals de VEB adviseerde, een concern te vinden dat het kwakkelende Content zou willen opslurpen. Dan maar om te beginnen topman Stellingsma de laan uit. De belegger beloonde deze eerste stap met een koersstijging van negen eurodubbeltjes.

Erik van der Walle