Selectie: Televisie

2 Vandaag. Reportage over de crisis in het Europarlement en Leidse politicologiestudenten die in Brussel Europarlementariërs aan een verhoor onderwerpen. Ook een reportage over armoede in St. Petersburg. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Onder meer aandacht voor de situatie in Kosovo en de laatste informatie uit Parijs waar de onderhandelingen worden gevoerd. Ned.1, 20.30-21.04u.

Morgen gebeurt het. Een achtergrondreportage over genetisch gemanipuleerd voedsel met reacties van milieuorganisaties. Net5, 22.00-22.30u.

Nova. Reportage over de mogelijke aanwezigheid van de legionella-bacterie (veroorzaker van de veteranenziekte) bij tuinbouwbedrijven; het strengere asielbeleid in Denemarken en de `wederopstanding' van de jaren zeventig zanger George Baker met zijn hit Little green bag. Ned.3, 22.33-23.03u.

DOCUMENTAIRES

ZDF-reportage. Door de achteruitgang van de gezondheidszorg, de werkloosheid, het alcoholisme en het toenemende aantal daklozen is de immuniteit van vele Russen sterk verminderd. Hierdoor is er een nieuwe vorm van tuberculose ontstaan, waartegen tot op heden nog geen medicijn gevonden is. ZDF, 21.15-21.45u.

AMUSEMENT

Sportpaleis De Jong. Fotograaf Paul Huf vertelt over de foto die `het grote Ajax' in leven houdt en de vraag hoeveel goede voetballers en supporters Feyenoord zou overhouden als de club naar de amateurs zou degraderen. Ned.3, 19.54-20.26u.

Op reis. Zie TV-vooraf. Ned.3, 20.56-21.22u.

Glamourland. G.J. Dröge bezoekt het Boekenbal in de Amsterdamse Schouwburg, viert het 10-jarig bestaan van een restaurant en gaat op zoek naar bekende Nederlanders in de nieuwe VIP-club op het Rembrandtplein. Ned.1, 21.59-22.34u.

PRAATPROGRAMMA

Barend & Van Dorp. Onder meer een gesprek met Danny Galiart, de oprichter van pizzeriaketen 'Al Capone' en een gesprek met de voormalige Yab Yum-eigenaar Theo Heuft. RTL4, 23.15-24.00u.

Het laatste oor. Oud-parlementair journalist Cees Sorgdrager en oud-staatssecretaris Robin Linschoten laten hun licht schijnen over de Bijlmer-enquête en het terugtreden van de Europese Commissie. Veronica, 23.30-0.05u.

KUNST & MUZIEK

Dell'arte. Onder meer aandacht voor de TEFAF in Maastricht, de grootste en duurste kunst- en antiekbeurs in Europa; de tentoonstelling over Picasso in de Rotterdamse Kunsthal en de Amerikaanse ambassadrice Cynthia Schneider over haar passie voor de kunstschilder Willem de Koning. Net5, 21.25-22.00u.

Aspekte. Vanavond o.a. aandacht voor nieuwe kunstwerken in de regeringsgebouwen van Berlijn. ZDF, 22.20-22.50u.

Bartoli in Italy. Concertregistratie van mezzosopraan Cecilia Bartoli, die aria's van Händel, Mozart, Bellini, Donizetti en Rossini ten gehore brengt. BBC2, 1.15-2.45u.