Paul Hupperts (80) overleden

Paul Hupperts, oud-dirigent van het voormalige Utrechts Symfonie Orkest, is dinsdag op 80-jarige leeftijd overleden. Hupperts, geboren in Gulpen, was een leerling van onder anderen Hendrik Andriessen, Wouter Paap en Henri Hermans, de dirigent van het Maastrichts Stedelijk Orkest, die hij in 1947 als zodanig opvolgde. Hupperts was vanaf 1945 dirigent van het koor Maastreechter Staar en leidde hij met succes concerten in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Van 1949 tot en met 1977 was hij als opvolger van Willem van Otterloo dirigent van het Utrechts Stedelijk Orkest, later Utrechts Symfonie Orkest, dat in de jaren '80 samen met het Nederlands Kamerorkest en het Amsterdams Philharmonisch Orkest opging in het Nederlands Philharmonisch Orkest. Hupperts was vanaf 1973 ook dirigent van het Radio Kamerorkest, dirigeerde veel eigentijdse muziek en leidde dirigentencursussen.