Dichter op de kop

Op de boerderij van Krelis Krom

Daar gaat alles andersom.

Mosredna sella taag raad

Daar gakt de kip, daar kakelt de gans.

Het paard dat blaft, de koe spreekt Frans.

Hans Dorrestijn

De wereld staat op zijn kop, zondag in het RO-theater in Rotterdam. Voor acht tot twaalf jarigen lezen volwassen dichters voor over muizen die op katten jagen, regen die omhoog valt en kinderen die hun ouders naar bed brengen op het derde Poetry International Kinderfestival. Er worden ook liedjes gezongen en toneelstukken gespeeld over de Omgekeerde Wereld, bijvoorbeeld door Wim T. Schippers. Dichters die meedoen zijn onder anderen Edward van de Vendel en Eva Gerlach. De middag wordt gepresenteerd door Monique Hagen. Er is ook gebarentaal-theater te zien voor doven. Je krijgt een boekje met verzen over de omgekeerde wereld mee naar huis. (J.E.)

Poetry International Kinderfestival `Dichter op zijn kop' is voor kinderen van 8 tot 12 jaar, op zondag 21 maart. 14 u. in het RO-theater, William Boothlaan 8, in Rotterdam. Kinderen betalen 5 gulden, volwassenen 7,50 gulden. Voor vragen en reserveringen: 010-4047070.