Bom op markt in Noord-Ossetië: zeker 42 doden

Bij een bomaanslag in de Kaukasus zijn vanmorgen ten minste 42 doden en vijftig gewonden gevallen. Niet bevestigde berichten schatten het dodental op vijftig. President Jeltsin heeft onverwijld zijn minister van Binnenlandse Zaken en de chef van de inlichtingendienst erop af gestuurd. Plaatselijke bronnen melden dat een bom met een kracht van vijf kilo TNT een krater van een meter in doorsnee sloeg op de drukbezochte markt in Vladikavkaz, de hoofdstad van het instabiele, aan Tsjetsjenië grenzende Noord-Ossetie. Jeltsins vertegenwoordiger in Noord-Ossetie heeft gezegd dat het ,,zeker om een aanslag'' gaat, al is nog onduidelijk wie erachter zit. De explosie komt op het moment dat premier Primakov een ontmoeting voorbereidt met de Tsjetsjeense president Maschadov, bedoeld om de ijzige spanning weg te nemen die is ontstaan sinds de ontvoering, twee weken geleden, van een Russische generaal in Grozny.