Optiehandelaren willen clearingbank

Een aantal partijen op de Amsterdamse optiebeurs heeft plannen voor de oprichting van een eigen clearingbank. Hiermee komt er een alternatief voor het sterk verschraalde aanbod van dienstverleners die zich richten op de financiering en afwikkeling van optietransacties. Inititatiefnemers zijn onder andere marketmaker IMC en Delta Holding, eigenaar van verschillende optie- en aandelenbedrijven.

Tot voor kort waren er vier clearingbanken in Amsterdam actief: Kas-Clearing, een onderdeel van Kas-Associatie, MeesPierson, Labouchere en ING-dochter Extra Clearing. Kas-Ass besloot onlangs met de clearingactiviteiten te stoppen en ING maakte maandag bekend haar clearingaanbod voor derden te beperken tot de grotere klanten. Nieuwkomers kunnen nu alleen nog terecht bij MeesPierson. (ANP)