Ontwerpwedstrijd

Vlek, vlek op een koe

o wat een gedoe

Dit gedichtje over een koe is gemaakt door Rosa Elton (11 jaar) voor de Kinderboekwinkel ontwerpwedstrijd en de ontwerpen zijn nog t/m 1 april aan de Rozengracht 34 in Amsterdam te bewonderen. Elk jaar probeert de Kinderboekwinkel iets leuks voor kinderen tot 16 jaar te bedenken. Zo ontwierpen kinderen vorig jaar hun eigen alfabet en ook zijn een keer boekenleggers en pakpapier gemaakt. Dit jaar hebben zo'n 2000 kinderen een kaart ingestuurd met hun geïllustreerde gedicht op ansichtkaartformaat. De 1000 mooiste hangen nu aan de muur in de Kinderboekwinkel en van de tien winnende ontwerpen zijn echte ansichtkaarten gemaakt. Ze kosten ƒ9,90 en de opbrengst van de actie gaat naar Artsen zonder Grenzen.

*De 1000 mooiste ontwerpen van de Kinderboekwinkel Ontwerpwedstrijd, Rozengracht 34, Amsterdam t/m 1 april. Open di t/m za 10-18u, ma van 13-18u. Mapje met de tien winnende kaarten ƒ9,90. Inl 020-6224761.