Nieuw Gouden Kalf voor beste speelfilmscenario

Het bestuur van het Nederlands Filmfestival heeft besloten met ingang van de 19de editie (22 september tot en met 1 oktober 1999) een nieuw jaarlijks Gouden Kalf in te stellen voor het beste scenario van een speelfilm. Na voorselectie door de jury uit de lange speelfilms in competitie maakt dezelfde jury een keuze op grond van de geschreven, door de schrijvers geautoriseerde scenario's. Voorafgaand aan het festival wordt op 7 september bekend gemaakt wat de Nederlandse Film van de Eeuw is, volgens een opiniepeiling in mei en juni onder filmliefhebbers (die kunnen stemmen via het Internet of naar aanleiding van een advertentie), filmjournalisten, filmprofessionals en `bekende Nederlanders'. Vanaf 1 mei is op de Internet-site www.filmfestival.nl een overzicht te vinden van alle Nederlandse speelfilms van de twintigste eeuw. In een retrospectief overzicht wordt tijdens het festival een ruime selectie vertoond van vaak genoemde titels.