GALERIE

Paul Nassenstein

In zijn schilderijen en tekeningen verbeeldt Paul Nassenstein zijn ironische en fantasierijke visie op de huidige wereld. De onderwerpen ontleent hij veelal aan zijn directe omgeving. Kleine gedetailleerde figuurtjes handhaven zich vaak op bizarre wijze in het dagelijks leven. Zo is een schilderij te zien van verrijdbare museumzalen waarin de suppoosten over de grond kruipen. 20 maart t/m 17 april in Galerie Loerakker, Keizersgracht 380, Amsterdam. Wo t/m vr 13-17u30.

Unité des Habitants

Voor de tentoonstelling Unité des Habitants in Stichting Artis bracht Madeleine Berkhemer een veertiental kunstenaars bijeen die allemaal werken met verschillende media en samen een goed beeld schetsen van het pluriforme karakter van de hedendaagse kunst. Genoemd naar Le Corbusiers beroemde gebouw Unité d'Habitation, waarin diverse elementen samenkomen, laat de tentoonstelling verschillende disciplines (animatie, film, video, schilderkunst, mode, beeldhouwkunst, vormgeving, architectuur en muziek) samensmelten tot één installatie. T/m 5 april, Boschveldweg 471, Den Bosch. Do t/m zo 13-17u.

Sign

Nancy Pigmans en Helen van Domselaar, die momenteel in Galerie Sign exposeren, behoren beiden tot de eerste lichting schilders die afstudeerde aan de tweede fase-opleiding van Minerva. Van Domselaar schildert portretten met behulp van de airbrush-techniek. Pigmans schildert groepen mensen, bijvoorbeeld schoolklassen, waarbij ze niet alleen gebruik maakt van verf, maar ook van hete was. T/m 3 april, Winschoterkade 10, Groningen. Di t/m vr 12-18u, za 12-17u.

Una Henry

De Noord-Ierse kunstenares Una Henry creëert beelden die de kille uitstraling hebben van etalagepoppen, maar ook nostalgie en melancholie oproepen. In Galerie Cokkie Snoei toont ze de sculptuur `Brood' , een voorstelling van vijf grauw uitziende meisjes met een vale huid, bleek haar en vuilgrijze kleding. In Dear Cousin omhelzen twee kinderen elkaar. Daarnaast zijn foto's en tekeningen van Henry te zien. 21 maart t/m 18 april, Mauritsweg 55, Rotterdam. Do t/m zo 13-18u.

En verder

Tekeningen en schilderijen van Robert Barry t/m 27 maart in Vous etes ici, Nwe Keizersgracht 41, Amsterdam; Schilderijen van Frenk Meeuwsen t/m 3 april bij Maria Chailloux, Prinseneiland 439, Amsterdam; Films van Eelco van Lingen t/m 3 april in Stroom, Toussaintkade 55, Den Haag; Schilderijen van Jaap Hillenius en Stef Jurriën t/m 24 april in Galerie Blom, Johan de Wittstraat 43, Dordrecht.