BIBLIOTHEEK

De cirkelvormige bibliotheek vormt het centrum van de nieuwe Rekenkamer. Rondom dat middelpunt zijn drie kernen gegroepeerd. Iedere kern heeft als centraal punt een trappenhuis dat oud- en nieuwbouw met elkaar verbindt. Van boven valt er daglicht in het trappenhuis waardoor het geheel licht en open aandoet. ,,De trappenhuizen maken het verticale contact gemakkelijk, want de weg van een kamerdeur naar de trap is kort.'' De bibliotheek herbergt 12.000 boeken en 260 periodieken. Bovendien beschikt zij over alle rapporten van de Rekenkamer sinds 1814. Wie meer wil weten over overheidsfinancien en accountancy kan hier zijn hart ophalen. De boekenkasten, ontworpen door architect Van Eyck, lopen van de begane grond door naar de eerste etage; ze worden alleen gescheiden door een ronde loopbrug.