`Arbiter verdient een rode kaart'

Voetbalminnend Italië treurt om de uitschakeling van Internazionale in de Champions League. In de cafés raakten de supporters van Inter gisteravond niet uitgepraat over de Franse scheidsrechter Veissière die geen strafschop wilde geven na vermeende overtredingen van Manchester United. In de Italiaanse kranten viel vanmorgen een vergelijkbare stemming te bespeuren. Volgens de publieke opinie is Inter bestolen door Veissière, een inwoner van Nice die de komende maanden beter niet de Italiaanse grens kan oversteken.

,,De scheidsrechter verdient een rode kaart'', kopt La Gazzetta dello Sport in chocoladeletters. De populaire sportkrant schrijft vol onbegrip over de handelwijze van Veissière, die opzichtige buitelingen van Zamorano en Ronaldo niet met een penalty wenste te belonen. Het onzichtbare spel van Ronaldo bleef niet onopgemerkt, maar de Braziliaan had volgens de krant een geldig excuus. Zijn knieblessure is nog lang niet genezen.

Volgens Ronaldo kon Inter met opgeheven hoofd het veld verlaten. ,,We zijn weer bestolen'', zegt hij in La Gazzetta dello Sport. Ronaldo doelt op de ongelukkig verlopen wedstrijd in Manchester, waar een zuiver doelpunt van Simeone werd afgekeurd. Inter verloor op Old Trafford met 2-0 en moest in de return voor een klein wonder zorgen.

Het serieuze dagblad Corriere della Sera opent de sportpagina met de kop: `Arbiter voorkomt mirakel in San Siro'. Volgens deze krant had de Braziliaan Ze Elias het `gouden doelpunt' op zijn schoen, maar hij schoot de bal bij een 1-0 stand net voorlangs. Ze Elias lag na afloop minutenlang op het dorre gras van San Siro. ,,Ik had het gevoel alsof het stadion instortte na mijn blunder'', zegt de Braziliaanse boosdoener in Corriere della Sera. ,,Alsof ik mijn zoontje heb verloren, zo groot is het verdriet'', verduidelijkt Ze Elias.

De Roemeense trainer Lupescu van Inter vermoedt een complot tegen Italiaanse clubs. Hij verwees naar de uitschakeling van AS Roma in de UEFA Cup door Atlético Madrid. De Nederlandse arbiter Van der Ende keurde een zuiver doelpunt van Roma af. ,,De Italiaanse clubs zijn te succesvol in Europa. Daarom worden ze telkens benadeeld'', vertelde Lupescu aan het Italiaanse dagblad.