Yab Yum wisselt van eigenaar

De `sjiekste pooier van Nederland' gaat van het leven genieten. Buiten de deuren van Yab Yum. Theo Heuft is 64, heeft de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en verkoopt zijn zaak (omzet 10 miljoen per jaar) aan een vakgenoot. Nieuwe uitbater wordt Hennie Vittali, eigenaar van Club Paradise, een parenclub in Amsterdam-Noord.

,,Het was vanaf de eerste dag een succes'', zegt Heuft, die 24 jaar geleden met zijn bordeel begon. ,,Ik heb ook geen concurrent; het klinkt arrogant, maar het is echt waar. Wij bieden kwaliteit. Als je veel geld vraagt, moet je daar ook veel voor teruggeven. Onze inrichting, onze service is perfect. En we houden het bij maximaal veertig klanten per avond. Het moet wel gezellig blijven.''

`Veel geld' is zo'n 1.000 gulden per avond. Voor 150 gulden entree mag de klant de hele avond vrij drinken. Gaat hij met een dame naar boven, dan kost dat 500 gulden per uur. ,,Bied je het meisje dan wat te drinken aan – wel zo aardig, want daar verdient ze zelf ook wat aan – dan komt dat op 350 à 400 gulden per fles champagne.'' Yab Yum in Amsterdam heeft zestig vrouwen in dienst, van wie er iedere avond twintig werken. ,,Ze verdienen met twee, drie dagen werken een tonnetje per jaar bij.''

Heuft had naar eigen zeggen de keuze tussen de zaak verkopen of naar de beurs brengen. ,,Voor een beursgang heb je twee dingen nodig'', zegt hij. ,,Mooie jaarcijfers – die hebben we. En groeipotentie – die is er ook, maar dat is voor mij niet meer te doen.''

Yab Yum heeft een filiaal in Rotterdam. Volgens Heuft is het ook tijd voor vestigingen in België en Duitsland. ,,Daar is een hoop achterstallig onderhoud te verrichten.''

Hij denkt in eerste instantie aan Brussel. Een beursgang heeft voordelen, vult hij aan. ,,We hebben er dan meteen een hoop vertegenwoordigers bij, aandeelhouders die er belang bij hebben dat het goed gaat met Yab Yum.''