Selectie: Televisie

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Reportage over de schrijnende armoede in St. Petersburg en een gesprek met een tolk die voor de val van de Bosnische enclave Srebrenica in 1995 voor Dutchbat werkte en aandacht vraagt voor 242 vermisten. Ned.2, 17.35-18.43u.

Netwerk. Onder meer een portret van de Palestijnse ex-terrorist Hisham Abdel Razek die in 1974 betrokken was bij een mislukte bomaanslag op Israelische burgers. Voor zijn betrokkenheid kreeg hij 20 jaar cel. Nu zet hij zich in voor vrede. Ned.1, 20.31-21.06u.

Nova. Aandacht voor de vergadering van het hoofdbestuur van het IOC over de corrupte leden in Lausanne. Ook een reportage uit Noord-Ierland waar vandaag op de Ierse nationale feestdag (St. Patrick's Day) een protestant verklaart niets van vrede te willen weten. Ned.3, 22.33-23.03u.

DOCUMENTAIRES

Villa avondroze. Zie TV-vooraf. Ned.3, 21.00-21.54u.

Diana's neighbours. Documentaire over de acties van de `Diana Memorial Action Group' die wil voorkomen dat er miljoenen worden gestoken in de aanleg van een tuin ter nagedachtenis van de overleden prinses. BBC2, 22.00-22.50u.

Lonely at the top. Tweede deel van een serie gesprekken met vanavond de Engelse filmproducent David Puttnam over macht, het leren van fouten en de rijkdom van eenzaamheid. Zijn productiemaatschappij Enigma produceerde films als Midnight Express, The Mission, Killing Fields en Chariots of Fire. Ned.1, 22.42-23.07u.

A living hell. Slot van een serie over depressiviteit waarin aandacht voor antidepressiva en praatsessies. BBC2, 0.15-1.00u.

PRAATPROGRAMMA

Studio RKK. Schrijver Harry Mulisch wordt ondervraagd over zijn audiëntie bij de paus. Ook een gesprek met filmjournalist Jac. Goderie over de aanstaande Oscar-uitreiking. Ned.1, 19.00-19.28u.

Het blauwe licht. Gesprek met de televisiemakers Arnoud Holleman en Patty Brard over het verschijnsel Jerry Springer. Is hij nou immoreel en cynisch, of geeft hij de marginalen in de samenleving juist een stem? Ned.3, 20.00-20.32u.

Barend & Van Dorp. Onder anderen praat de Maastrichtse strafpleiter Theo Hiddema over de criminaliteit in Nederland. En een optreden van de popgroep Ceasar. RTL4, 23.15-24.00u.

SPORT

Champions League. Voorbeschouwing en rechtstreeks verslag van de voetbalwedstrijd Inter Milan tegen Manchester United in de kwartfinales van de Champions League. Na deze uitzending samenvattingen van de overige wedstrijden. Ned.2, 20.30-23.30u.

KUNST

Hardtalk. Gesprek met filmregisseur Roberto Benigni over o.a. zijn film La vite è bella die voor de Oscar-uitreiking op 21 maart is genomineerd voor de beste film, beste regisseur en beste acteur. BBC World, 20.30-21.00u.

C land: Gedresseerd vlees. De technologie brengt zoveel nieuwe mogelijkheden dat iedereen met behulp van blijvende en tijdelijke ingrepen z'n uiterlijk bijna onbeperkt kan aanpassen. Ned.3, 20.32-21.00u.