Selectie: Film

La revanche de Roger la Honte (André Cayatte, 1947, Frankrijk). Vervolgfilm naar Jules Mary's populaire roman over fortuinzoeker. TV5, 18.15-20.00, zwart-wit.

Echte Kerle (Rolf Silber, 1996, Duitsland). Romantische satire jongleert met de seksuele en beroepsmoraal. Over de identiteitscrisis van een macho-politiecommissaris (Christoph M. Ohrt) die tegen wil en dank in de armen belandt van een zowel criminele als homoseksuele automonteur. ARD, 20.15-21.50u.

. Menace II Society (Allen & Albert Hughes, 1993, VS). Opmerkelijk debuut van de gebroeders Hughes wist destijds door te dringen tot een nevensectie van Cannes en biedt een onopgesmukt en meedogenloos portret van Watts, het door drugs en misdaad beheerste, zwarte getto van Los Angeles. Voor de tiener Tyrin Turner lijkt geen ontsnapping mogelijk. RTL5, 20.30-22.15u., onderbroken door reclame.

Green Card (Peter Weir, 1990, Australië/VS). Zie Film-vooraf. SBS6, 20.30-22.30u., met reclame.

Just One of the Girls / Anything for Love (Michael Keusch, 1993, VS). Adolescentiekomedie. Om bullebak te ontlopen vermomt Corey Haim zich als meisje. Veronica, 20.30-22.15u., met reclame.

Prelude to a Kiss (Norman René, 1992, VS). Smakelijke verfilming van Broadwayhit van Craig Lucas. Alec Baldwin ziet de geest van zijn bruid Meg Ryan gestolen worden door een oude man. Echte liefde kent evenwel geen barrières in deze metafysische romance. BBC1, 0.35-2.15u.

The Long Hot Summer (Martin Ritt, 1958, VS). Enkele verhalen van William Faulkner stonden model voor zinderend, Freudiaans drama. Paul Newman kreeg in Cannes acteursprijs voor rol van Ben Quick, die olie gooit op de onderhuidse spanningen binnen een door vader Orson Welles getiranniseerde familie in het diepe Zuiden. Ook met Joanne Woodward en Lee Remick. ARD, 0.55-2.50u., nagesynchroniseerd.

Seven Cities of Gold (Robert D. Webb, 1955, VS). Semi-religieuze western over Spaanse expeditie. ZDF, 1.15-2.55u., nasynch.

Man nennt es Liebe (John Reinhardt, 1953, West-Duitsland). Romantisch blijspel over echtelijke crisis van hoteleigenaresse Winnie Markus en rokkenjager Curd Jürgens. Morgen, ZDF, 9.03-10.30u., zwart-wit.

Frauen sind doch bessere Diplomaten (Georg Jacoby, 1941, Duitsland). Marika Rökk speelt Biedermeier-danseres met diplomatieke talenten in muzikale kostuumfilm die bekend staat als eerste lange kleurenfilm van de Ufa. Regisseur tekende later voor Kleren maken de man. Ook met Willy Fritsch. Morgen, ARD, 10.35-12.00u.