`Schertsvertoning' in Eq. Guinee

De Democratische Partij van Equatoriaal Guinee van de zittende president Teodoro Obiang heeft 75 van de 80 parlementszetels weten te bemachtigen bij de verkiezingen van vorige week zondag, zo is gisteren pas officieel bekend gemaakt. Volgens officiële schatting heeft 99 procent van de meer dan 220.000 kiezers zijn stem uitgebracht. De oppositie verklaarde vorige week het verkiezingsresultaat te negeren, omdat hun waarnemers bij een groot aantal stembureaus zijn verwijderd. Volgens de oppositie heeft het dictatoriale bewind van de Afrikaanse republiek andermaal een schertsvertoning opgevoerd en is er sprake van massale verkiezingsfraude. Obiang voert sinds 1979 een schrikbewind over de naar schatting half miljoen inwoners van de voormalige Spaanse kolonie aan de Afrikaanse westkust. Volgens Amnesty International worden de burgerrechten systematisch geschonden.