Rellen in Istanbul

Turkse oproerpolitie staat paraat in het centrum van Istanbul. Bij rellen bij de universiteit pakte de politie gisteren meer dan 100 linkse studenten op die een bomaanslag uit 1978 wilden herdenken waarbij zeven linkse activisten werden gedood. De autoriteiten hebben de veiligheidsmaatregelen in het algemeen aanzienlijk verscherpt na een reeks bomaanslagen in verband met de gevangenneming van de Turks-Koerdische leider Abdullah Öcalan. Öcalans Koerdische Arbeiderspartij (PKK) heeft deze week heel Turkije als `oorlogszone' aangemerkt en toeristen gemaand het land te mijden. De Turkse autoriteiten hebben hotels, winkels, sportstadions en andere publieke plaatsen nu opgedragen metaaldetectoren te installeren. Ook moeten zij particuliere veiligheidsdiensten inhuren. (Foto AP)