Mexico: eind 1999 handelsakkoord EU

De Mexicaanse president Ernesto Zedillo verwacht dat de besprekingen met de Europese Unie eind dit jaar een handelsakkoord kunnen opleveren. Zedillo zei in een ontmoeting met buitenlandse zakenlieden in zijn paleis dat in de gesprekken met Brussel met ,,buitengewone snelheid'' vorderingen worden geboekt. Ook het nu demissionaire lid van de Europese Commissie, Manuel Marin, verwachtte vorige week nog een afronding van de onderhandelingen tegen eind dit jaar.

De handel tussen de Verenigde Staten, Canada en Mexico is sterk gegroeid sinds het vrijhandelsakkoord NAFTA vijf jaar geleden in werking trad. De buitenlandse investeringen zijn in die periode verdrievoudigd tot 55 miljard dollar (ruim 110 miljard gulden). Mexico wil nu echter zijn afhankelijkheid van Noord-Amerika verminderen door de handel met Europa te vergroten.

(Reuters)