Marc Delissen assistent-coach bij hockeyploeg

Marc Delissen is aangesteld als assistent-bondscoach van de Nederlandse hockeyploeg. Het bestuur van de Nederlandse hockeybond (KNHB) ging vanmiddag akkoord met de voordracht van de 34-jarige ex-international. Delissens benoeming kwam tot stand op voorspraak van bondscoach Maurits Hendriks, de oud-assistent die vorige maand Roelant Oltmans opvolgde. De overeenkomst loopt tot en met de Olympische Spelen, over anderhalf jaar in Sydney. KNO-arts Rinus van Zanten, oud-speler van Bloemendaal, is benoemd tot manager van de ploeg.

Delissen kwam 261 keer uit voor het Nederlands elftal. Sinds 1988 droeg hij de aanvoerdersband. Drie jaar geleden, na het behalen van de olympisch titel in Atlanta, beëindigde hij zijn internationale loopbaan. Met een aantal van de huidige internationals heeft de oud-HGC'er nog samen gespeeld. ,,Zij kennen mij, ik ken hen'', zegt Delissen. ,,We begrijpen elkaar goed en snel.''

Delissen werd anderhalve maand geleden benaderd. Pas vandaag kwam het tot een overeenkomst omdat de bond aanvankelijk niet in staat was om een financiële regeling te treffen Delissens werkgever, een advocatenkantoor in Den Haag. De nationale sportkoepel NOC*NSF bleek uiteindelijk bereid het bedrag op tafel te leggen.