Eritrea slaat aanval Ethiopië bloedig af

Eritrea zegt dat het gisteren een al drie dagen durend offensief van Ethiopische troepen heeft afgeslagen aan het centrale front in de grensoorlog tussen beide landen. Ethiopië heeft het bericht afgedaan als ,,een Eritrees hersenspinsel'', maar verslaggevers die gisteren een bezoek brachten aan Velessa, 110 kilometer ten zuiden van de Eritrese hoofdstad Asmara, zagen ten minste driehonderd dode Ethiopische soldaten, die verspreid lagen rond Eritrese loopgraven. Het was de eerste keer sinds de hervatting van de oorlog, vorige maand, dat de internationale pers werd toegelaten tot het strijdtoneel. Eritrese soldaten zeiden de Ethiopische aanval te hebben afgeslagen in hevige gevechten van man tegen man. De regering van Eritrea noemde de gevechten van de afgelopen drie dagen aan het centrale front gisteren ,,een slachting'' en zei dat ten minste 54 Ethiopische tanks zijn vernietigd. Een woordvoerder in de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba deed de berichten over zware verliezen vanmorgen af als ,,Eritrese leugens, bedoeld om het slechte moreel onder de eigen troepen op te vijzelen.'' (AFP, Reuters)