Selectie: Radio

Take it easy. Een hele week lang staat Radio 2 in het teken van Nederlandstalige muziek. Met nummers van o.a. Liselore Gerritsen, Lenette van Dongen, Conny Vandenbos, Rob de Nijs en Johan Verminnen. De week van het Nederlandse lied wordt zondag met de uitreiking van de Annie M.G. Schmidtprijs afgesloten. Radio 2, 23.02-24.00u.

De avonden. Literair variété met verhalen van Thomas Verbogt, Adriaan Bontebal, A.L. Snijders en Ingmar Heytze. Na elven een gesprek met Marten Minkema over de donkere materie. Tot slot Piet Schreuders over pizzicato-muziek. Radio 5, 22.02-24.00u.

Het Boekblok. Aandacht voor het boek van Martha Cooley De archivaris en de Duitse schrijver, dichter, kinderboekenschrijver en satiricus Erich Kästner die 100 jaar geleden werd geboren. In Groningen wordt hij herdacht met lezingen en tentoonstellingen. Morgen, Radio 5, 15.02-16.00u.