Onderzoek naar omstreden uitslag Holyfield-Lewis

De staat New York begint drie onderzoeken naar het jurybesluit om de bokspartij tussen de Amerikaan Evander Holyfield en de Brit Lennox Lewis afgelopen zaterdag onbeslist te laten eindigen. De meeste toeschouwers zagen Lewis als winnaar. Gouverneur George Pataki heeft de atletencommissie van New York gevraagd het jurybesluit onder de loep te nemen. Senator Roy Goodman kondigde aan dat de onderzoekscommissie van de senaat in New York hoorzittingen over het gevecht gaat houden. Advocaat-generaal Eliot Spitzer opent zelf een onderzoek. De Britse krant Daily Mirror beweert dat zelfs de FBI nagaat of de uitslag is gekocht, maar de Amerikaanse dienst wil dat niet bevestigen.

Het Britse jurylid Larry O'Connell zag zaterdag geen winnaar. Gisteren verklaarde hij waarschijnlijk een foute beslissing te hebben genomen door zijn landgenoot Lewis niet als winnaar aan te wijzen. De strijd om de wereldtitel wordt binnen zes maanden hervat. (Reuters)