Lovers: lijn Utrecht-Hilversum onbenut

Ook in de nieuwe dienstregeling, die eind mei ingaat, zullen er geen Lovers-treinen rijden tussen Utrecht en Hilversum. De NS-concurrent behoudt wel zijn vergunning voor het traject, maar vult die pas in als de kwijnende Lovers-verbinding Amsterdam-Haarlem beter loopt. Woordvoerder M. Quidort van CGEA, de Franse moedermaatschappij van Lovers, vindt het verkeerd om te snel op een nieuwe spoorverbinding te gaan zitten. ,,Pas als er tussen Amsterdam en Haarlem voldoende klandizie is, moet je gaan kijken naar invulling van een andere lijn.''

Volgens Quidort gaat het met die verbinding momenteel al beter. Dagelijks nemen 500 tot 800 reizigers de Lovers-trein, tegen nog geen 400 een jaar eerder. Railned, dat de capaciteit op het Nederlandse spoor verdeelt, ziet geen problemen bij het handhaven van de Lovers-claim. Dat wordt pas het geval als een nieuwe vervoerder zich voor het traject Utrecht-Hilversum meldt. (ANP)