Glasgow Rangers onderhandelt met Utrechter Mols

De Nederlandse voetbalinternational Michael Mols heeft gisteren onderhandelingen gevoerd met de Schotse club Glasgow Rangers. De 28-jarige Mols staat nog onder contract bij FC Utrecht. De algemene verwachting is dat hij deze maand naar een buitenlandse club vertrekt. Volgens technisch directeur Hans van Breukelen houdt FC Utrecht ernstig rekening met een tussentijds vertrek van de sterspeler. ,,De kans dat hij blijft is heel klein.''

Vorige week voerde Mols met zijn zaakwaarnemer Rob Jansen een gesprek met het Engelse Sheffield Wednesday. De club van Wim Jonk wil Mols voor twaalf miljoen gulden overnemen van FC Utrecht. De vijfvoudig international heeft een lichte voorkeur voor Glasgow Rangers, dat in tegenstelling tot Sheffield Wednesday vrijwel zeker is van Europees voetbal. Bij de Rangers zijn trainer Dick Advocaat en de spelers Arthur Numan en Giovanni van Bronckhorst werkzaam.

Advocaat kreeg gisteren een boete opgelegd door de Schotse voetbalbond. Hij moet drieduizend gulden betalen wegens aanmerkingen op de leiding in de wedstrijd tegen Dunfermline. Advocaat protesteerde op heftige wijze tegen een strafschop die Dunfermline kreeg toegekend. De Nederlander werd door de scheidsrechter naar de tribune verwezen.

Ronaldo wil morgenavond meespelen in de tweede wedstrijd van de kwartfinale van de Champions League tegen Manchester United. ,,Ik ben nog niet honderd procent fit en iedereen weet dat'', zegt de Braziliaanse spits van Internazionale. ,,Maar ik voel me goed. Ik weet niet hoeveeel minuten ik kan spelen, maar ik zal alles geven. Het is de wedstrijd van het jaar.''

Inter moet tegen Manchester United een 2-0 achterstand goedmaken. Ronaldo waarschuwt dat hij de Engelsen niet in zijn eentje kan verslaan. ,,Ik heb het beste Inter achter mij nodig, een elftal dat van het begin tot het eind in zichzelf gelooft.'' Ronaldo maakte zaterdag in de wedstrijd tegen AC Milan (2-2) zijn rentree bij Inter. Een knieblessure hield hem vanaf eind januari aan de kant.

Burgemeester Franssen van Zwolle heeft de voorzitters van Ajax, FC Zwolle en de KNVB uitgenodigd voor een gesprek over het uitgestelde bekerduel dat nu gepland staat voor 24 maart. De aanhangers van de Amsterdamse club hebben opnieuw demonstraties aangekondigd. Ze willen meer kaartjes voor het bekerduel. Vorige week verbood Franssen de wedstrijd tussen FC Zwolle en Ajax, omdat hij de veiligheid niet kon garanderen.

Directeur Gerard Slager van de Federatie Betaald voetbal Organisaties (FBO) negeert het spreekverbod dat hem is opgelegd door de onderhandelingsdelegatie van de FBO voor een nieuwe CAO. Slager zou met zijn uitspraken de gesprekken met de spelersvakbond VVCS schaden. Hij vindt een spreekverbod uit de tijd. ,,Dat lukt me bij mijn zoontje van zes niet eens.''

Karl-Heinz Feldkamp is de nieuwe trainer van Besiktas. De 65-jarige Duitser tekende een contract voor anderhalf jaar bij de Turkse club. Feldkamp is de opvolger van de Welshman John Toshack, die vorige maand de ontslagen Nederlander Guus Hiddink bij Real Madrid afloste. Feldkamp was eerder trainer van het Turkse Galatasaray.

Ghana en Nigeria organiseren volgend jaar gezamenlijk de eindronde van de Afrika Cup. Zimbabwe had zich ook kandidaat gesteld voor het prestigieuze voetbaltoernooi. De keus viel op beide West-Afrikaanse landen.